onsdag 10 juli 2013

Nya bilder & nya sticklingar

Det kom inte enbart ett paket med nya sticklingar och nya sorter utan det kom två dvs dubbel lycka.
Detta innebar en tur till affären för nya inköp av krukor & fat. Därefter var det dags att plantera om de små. En del var så små att jorden helt lossnade men vi hoppas de tar sig ändå. Andra var stora och fina exemplar av sticklingar och särskilt roligt är det när man får tag på en sort som man söker via andra här i landet där det visar sig att vi har en sort de söker och så byter man. På detta viset fick vi tag på zonarticpelargonen Lara Genie som vi bytte till oss av en zonarticpelargon som vi hade. Zonarticpelargonerna samlar vi också på och de tycker vi är speciella. De är oftast dock dyra och kan kosta runt 200-300 kr för en liten stickling.

Gay Baby
Gay Baby
Denna pelargon är speciell med sitt utseende som faktiskt kan likna en murgröna men med söta små halvdubbla vita blommor med lila markeringar på de övre kronbladen och som är så fina till det mörkgröna bladverket. Förädlaren heter Tom Allen från Australien.

Something Else

En av favoriterna bland våra dvärg- & fingerpelargonerna är denna vackra pelargon där färgen på blomman passar så fint till de gyllenfärgade bladen. Förädlaren är J. Sheenan, 2004.

Onamnad med söt ändå
Denna vildpelargon har vi köpt på Botaniska i Lund innan vårt stora intresse för pelargoner infann sig och visst sa pesonalen vad den hette men det har vi givetvis glömt därför är det alltid bra med etiketter.


Onamnad från Botaniska i Lund

Patricia Andrea
Patricia Andreas
Underbart vackra tulpanpelargonen Patricia Andrea får tala för sig själv.

Röd Rosenknopp
Nu blommor alla våra rosenknoppar! Röd rosenknopp är en underbart blomvilllig sort som är väldigt lättskött med sina vackra, klart röda blommor.

Bornholm
Och givetvis den omåttligt populära rosenknoppspelargonen Bornholm med sina tätt fyllda, röda blommor och sitt vackra mörka bladverk som pryds av ljus nervbandsmosaik. Även den en robust och lättodlad sort.
Brighstone

Brighstone
 Välidigt fint växtsätt har denna pelargon som också är blomvillig och har ett vackert växtsätt samt vackra dubbla ljusröda blommor som passar fint till det fina bladverket.

Kolibri
Kolibri är en zonalpelargon med stora enkla cinnoberröda blommor med vitt mitt.

Lara Delight
Lara Deligt
Lara Deligt är en zonalpelargon med mycket stora rosa blommor.

Här ser vi de sticklingar som anlände med de två paketen med posten idag innan de planterats.

Planteringshörnan
Vår planteringshörna med nyinköpta krukor & fat.

Blekingeflickan
Och givetvis vill vi ha Blekingeflickan som blommar så fint hos oss nu. Blekingeflickan är en engelsk pelargon med rosaröda blommor med vit kant och vågiga kronblad. Historian är intressant. Blekingeflickan är tillvaratagen i Skurup, Svaneholm, i Skåne där den med säkerhet funnits i tre generationer. Ursprungsnamnet är okänt.



3 kommentarer:

  1. Hej! Skulle vilja köpa stickling av Gay Bay. Har Ni, och i så fall vad vill Ni ha betalt för den. Vänligen Maggie Blomqvist 0707 470713

    SvaraRadera
  2. Ni kan även maila mig på b-m.offside@tele2.se, om Ni har någon Gay Bay
    ,Maggie

    SvaraRadera
  3. Hej, ursäkta dröjsmålet med svaret. Vi kan tyvärr inte hjälpa dig men vi kan tipsa om att leta på tradera eller via Svenska Pelargonsällskapets aktiviteter. Vår son köpte den på en aktivitet som Svenska Pelargonsällskapet hade.
    Mvh Familjen Olsson

    SvaraRadera