tisdag 16 juli 2013

Dagens bilder

Ett himla blåsande har vi haft i Skåne i ett par dagar. Det gillar varken vi eller våra pelargoner. Trots att vi försöker fixa så de inte ska kunna blåsa omkull så är det alltid någon som gör det. Trist när grenar bryts av och krukor krossas. Så nu har vi fått plantera om i nya hela krukor och även sticklat om några från de brutna grenarna.

Viletta Burgundy / White
Viletta Burgundy / White var en av dem som blåste omkull igår och som fick planteras om och ta sticklingar av men hon verkar dock inte ha tagit större skada. Vacker är hon med bedårande färger på blommorna.

Lara Susanne
Zonarticpelargonern Lara Susanne växer så det knakar och är alltid väldigt glad för att blomma.

Minnie
Minnie är en vacker stjärnpelargon med sina dubbla rosa blommor som är väldigt fina till de klargröna bladen med markant zon.

Stilleryd
Stilleryd har halvdubbla laxrosa blommor. Ursprungsnamnet är okänt. Den är tillvaratagen under namnet "Järvsjö". Odlad på gården i Stilleryd i Karlshamn i Blekinge. En person född 1915 minns att denna pelargon odlades på gården under hennes barndom. Visst är det spännande med historia!

Stilleryd

Trudie
Trudie har vacker ljusrosa färg som passar väldigt fint med de olivgröna bladen.

Lady Gertrude
Underbar hybridpelargon! Vackra rosenknoppsliknande blommor i mjukt babyrosa. Blommorna påminner mycket om rosor.

Attraction
En av de kaktusblommande favoriterna! Dubbla rosa blommor med mörkare längsgående linjer på kronbladen. Jättefin!

Double Jacoby
Double Jacoby är ny hos oss sedan i våras. Enligt beskrivning ska det vara rödlila blommor med vi upplever de mer som klart röda blommor men en mycket vacker blomma och vacker färg.

Kleiner Liebling
Kleiner Liebling är en mycket fin miniatyrpelargon med enkla små ceriserosa blommor med vitt öga och små vackra blad. Sorten är framtagen i Tyskland 1890 och hemma hos oss blommor hon från tidig vinterförvaring i garaget till hela sommaren ute i trädgården.

Elsas Konditori
Elsas Konditori tog ganska lång tid innan vi fick tag på. Hon är mycket speciell och mycket vacker med sina olika färger på blommorna som skimmrar mellan mörkt cerise - rosa - och röda blommor. Detta kanske inte syns på bilden men det är väldigt speciellt tycker vi. Sorten är tillvarategen på Elsas konditori i Norberg. Konditoriet har funnits sedan 1916. Histora igen :-)

Anna Backlunds Lilla Vita
 Anna Backlunds Lilla Vita har enkla vita blommor med litet rosa öga. Speciella blad som är brokbladiga, gröna med svag gul fjärilsmarkering omgiven av en vinröd zon. Bladstjälkarna blir röda i solen. Annorlunda!




2 kommentarer:

  1. Underbara bilder! Det är inte lätt att fotografera blommor, och få kameran att återge färgerna, men ni lyckas verkligen.

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!

    Kul att du tycker våra bilder är fina. Håller med dig om att det kan vara svårt att ta bilder på blommor.

    Mvh
    Familjen Olsson
    Pelargonernas Rike

    SvaraRadera