lördag 13 juli 2013

Dagens bilder!

Underbart sommarväder i Skåne och blommorna kräver en del vattten.

Polestar
 Polestar är en miniatyr- & stjärnpelargon som hemma hos oss gärna blommar med många blommor.

Josephine
Josephine är en mycket söt blomma med enkla ljusröda blommor med vitt öga.


Avenida Mosaic Red
Vacker äggskalspelargon med stora, enkla rödorange-rosa blommor med röda fläckar & streck. Sorten har ett kraftigt växtsätt.

Unicorn Zonartic Rose
En av våra zonarticpelargoner som vi samlar på.

Carmel
Vackra Carmel med sina enkla vita blommor med smal röd kant på kronbladen. Förädlaren heter William Schmidt, 1947.

Lord Bute
Trots att engelska pelargoner är nåot svårare att sköta och övervintra så har vi några stycken och visst är det något särskilt med  dem. Vackra blommor och lång blomningstid. Här ser ni våran Lord Bute med sina djupt vinröda blommor med sina speciella rosa kronbladskanter.

Mormor Alma
Här har vi en sort som är ny för oss sedan i våras och som vi köpte av en kvinna i Uppsala. Sorten är dock gammal och kommer minst från början av 1900-talet då en kvinna vid namn Alma hade med sig blomman från Hållnäs. Sorten är namngiven av Almas dotterdotter. Solveig Morell, Österbybruk som har haft sorten sedan barnsben. Ursprungsnamnet är okänt.

Hemley
Hemley är en vacker doftpelargon som även hon gillar att blomma.

Distinction
Distinction kommer från slutet av 1800-talet och har mycket speciella blad som är väldigt vackra och passar fint till de enkla röda blommorna.

Hedersrums Sirius
Kanske är detta ingen vacker pelargon. Snarare tycker vi det är en rolig pelargon med ett mycket speciellt utseende. En något tokig pelargon skulle vi vilja uttrycka oss i vart fall till utseendet med sina vita och röda blommor.

Onamnad men fin ändå
Här kommer ännu en onamnad pelargon som blommar kolosalt mycket med oxblodsröda blommor. Det är en hängpelargon som vi köpt i Danmark för några år sedan.

Pink Happy Thought
Nu visar vi en jättehärlig pelargon som har vackra blad och härlig färg på blommorna som passar så fint till de vackra bladen. Se nedan.






Våra pelargoner mår verkligen utmärkt just nu och blommar ständigt. Hoppas era pelargoner också har det bra i sommarvärmen,

Mvh
Familjen Olsson
Pelargoneras Rike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar