fredag 5 juli 2013

Färdiga blomsterförvaringshyllor!

Japp, nu är sex nya hyllor färdiga och resultatet kan ni skåda här. Dessa hyllor är kanske inte de vackraste men det var inte meningen heller utan vi behövde praktiska hyllor som lätt kunde förflyttas med krukorna i samt höjden som är bra för ryggen när man vattnar och plockar.






Familjens odlarlycka

Och såklart så måste vi visa dagens bilder
Emma Från Bengtsbo
Emma från Bengtsbo är en helt underbar tulpanpelargon med sina ljusrosa till laxfärgade blommor och glansiga samt något mörka blad. En nykomling som vi hoppas stannar hos oss länge.

Marie-Louise
Vackra Marie-Louise är också en nykomling. Det är en zonal- & tulpan- & nejlikeblommande pelargon med korallrosa blommor som skiftar i färgintensitet efter ljustillgång. Annorlunda!

Chloe Smith
En "gräddbakelse" som är gyllenbladig med dubbla djupt laxfärgade blommor enligt beskrivning men som vi nog tycker går åt det rosa hållet. Förädlaren heter Jack Colley.

Highfield Cameo
Highfield Cameo är en zonalpelargon med mycket dubbla rosa blommor av rosenknoppstyp. Väldigt söt. Förädlaren heter Ken Gamle.

Anders
Fina Anders är även den en söt zonalpelargon med sina halvdubbla laxrosa blommor.

Elnaryds Miranda
Elnaryds Miranda
Elnaryds Miranda är också ny hos oss och verkar trivas utmärkt då hon vackert ständigt blommar med sina dubbla rosa blommor. Våran Elnaryds Melwin står just ni i beredskap till att slå ut. Redan nu kan man ana en mycket vacker pelargon med rosa anknytning och vackra rosenformade blommor. Spännande!

Som ni ser så blommar många av våra "gräddbakelser" just nu. Och som ni säkert redan vet så har vi i familjen olika smak när det gäller vilka som är våra favoriter både i utseende och färg. S är den i familjen som har gräddbakelser som en av sina favoriter. Det är roligt att samla pelargoner men när vi är flera med olika smak så kan vi ju bara tillägga att det blir många pelargoner i huset......

Trevlig Helg på er allesammans,

Önskar Familjen Olsson
Pelargonernas Rike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar