måndag 29 juli 2013

Äntligen!

Nu äntligen, efter tre års väntan, blommar vår Unicorn Zonartic Hot Butter!
Titta och njut!

Unicorn Zonartic Hot Butter
Unicorn Zonartic Hot Butter
Unicorn Zonartic Hot Butter
Unicorn Zonartic Hot Butter är en Zonarticpelargon med gräddvita - gulaktiga blommor.


4 kommentarer:

  1. Vilken vacker blomma!

    Är zonartic-pelargonerna generellt ovilliga att gå i blom? jag har aldrig haft någon men blir nyfiken på gruppen när jag ser de här bilderna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna!

      Zonarticpelargonerna är verkligen en intressant sort och när de blommar är de helt underbara och bedårande, något utöver det vanliga. Vi kan verkligen inte säga att våra zonarticpelargoner har svårt för att blomma men just den här ville bara inte och varför vet vi inte. Dock sa personen vi köpte den av att hon varit med om detta innan och tipsade oss om att knipsa av ytterst lite på toppen trots att det knappt fanns blad under och detta hjälpte men den hade lika gärna kunnat dö, tror vi, men vi hade tur denna gång.

      Zonarticpelargoner är ju betydligt dyrare än övriga pelargoner så vi var ganska glada när den visade att den överlevt vår behandling. Och blomman är helt ljuvlig. Idag såg vi att den hade flera knoppar....

      Så med andra ord var inte rädd för att börja med zonarticpelargoner. Kan tipsa om att börja med Lara Suzanne samt Lara Largo. Helt underbara pelargoner som står i blom länge hos oss med enorma blommor :-)

      Radera
  2. Tack för tipset om Lara Suzanne och Lara Largo. De är verkligen vackra.

    En fråga till: Hur hittar ni alla dessa ovanliga gamlingar? Är det någon som säljer eller byter ni? Jag håller tummarna STENHÅRT för att de ska trivas hos er så att ni er tur kan sprida sorterna.

    SvaraRadera
  3. Hej Anna!

    Vi hittar de äldre pelargonerna på många olika sätt. Via växtmarknader, växtloppis, Svenska pelargonsällskapet eller direkt via de som förvarat dem i deras släkt generation efter generation och som har historien om den bevarad. Någon känner någon och så ber man om kontaktuppgift och så köper man den och de skickar de via posten eller så byter man om man har något intressant byte. Väldigt kul och lite detektivarbete :-)

    SvaraRadera