fredag 7 juni 2013

Pelargoner!

En runda på kvällen i trädgården resulterar i lite bilder på några pelargoner

Tip Top Duet

 Här ser vi den underbara änglapelargonen, Tip Top Duet, med sina purpurfärgade övre kronblad och med nedre blekrosa blad. Den har ett kompakt växtsätt och är väldigt blomrik. Förädlaren heter Taylor (1981).

Louise

Louise 
Louise är en mycket vacker engelsk pelargon med mörka hallonröda övre kronblad och med nedre rosa kronblad med mörkare fläckar.

Imperial Pelargonium Grandiflorum

Imperial Pelargonium Grandiflorum
Denna Engelska pelargon är mycket blomvillig. Den har ett upprätt växtsätt med purpurröda blommor. Kronbladskanterna och basen är vita och venerna går i purpurrött. 10-12 blommor/blomställning.
En blomma att njuta av.

Heliga Birgitta
Denna fantastiska vita pelargon kan vi inte vara utan. Det är en gammal sort med enkla vita blommor och är tillvaratagen hos en äldre dam i Lohärad i närheten av där Heliga Birgitta föddes. Att kunna dess historia om hur den fick sitt namn är väldigt intressant när man är ägare av denna vackra pelargon. Läs gärna om detta i Veronica Wägners bok, Passion för pelargon..

Gammal Finsk.
Även denna pelargon är av gammalt ursprung, en blomma man blir glad över att se varje dag. Tillvaratagen i Finland och kallas också för Jyväskylä eller Kitterödshagen. Den är blomvillig och blommar under lång period. Den har dubbla purpurröda blommor och kompakt växtsätt.

Dodd´s Super Double

Som namnet anger så är detta en super pelargon. Den är otroligt vacker med dubbla mycket stora, vackra, rosenknopps- och  rosaröda blommor med ett kraftigt växtsätt med stora underbara blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar