lördag 22 juni 2013

Lite fler bilder

Hoppas ni alla har haft en underbar Midsommarafton. Det har vi haft och man kan verkligen inte klaga på det fina vädret vi i Skåne har fått njuta av. En hel del bad har det blivit. Vi kunde bara inte låta bli att fotografera några av våra nykommlingar som blommor så fint just idag.

Swainham Spring
Visst är den fin? Swainham Spring är en dvärgpelargon med halvdubbla vita blommor med rosigt rosa kanter som passar så fint till dess gyllenblad. Förädlaren är Jill Leach 1998.

Swainham Mellow Yellow
Här är också en jättefin Swainham Mellow Yellow som även den är en dvärgpelargon men med dubbla blommor. Övre kronbladen har persikofärgad kant & nedre är persikofärgad men precis som ovanstående så är även denna vackert gyllenbladig. Precis som ovan är det Jill Leach som är förädlaren.

Chloe Smith
Chloe Smith
Chloe Smith
Oj, idag var det visst många gyllenbladiga som blommor för här är ännu en med denna vackra bladfärg som passar så fint till blommornas färg som är dubbla djupt laxfärgade. Förädlaren heter Jack Colley.

Carmen Andrea
Carmen Andrea
Här har vi den ståtliga vackra zonal- & tulpanpelargonen Carmen Andrea med sina vackra magentaröda blommor. Sorten är hövuxen så man ska inte vara rädd för att ta till kniven för att beskära den. Den är tillvaratagen på Kabbarps trädgård 2006 och lanserades senare år 2009.

Vi önskar er alla en fortsatt trevlig Midsommarhelg
Familjen Olsson
Pelargoneras Rike
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar