lördag 22 juni 2013

En dagsrunda med kameran

Här kommer lite foto från dagens runda med kameran.
Idag har vi vattnat ALLA våra pelargoner och det är inte lite det. Ikväll blir det att ta bort utblommade blommor och eventuellt några vissna blad.

Tip Top Duett
Tip Top Duett
Gillar man änglapelargoner, vilket vi gör, så är detta en sort man absolut inte kan vara utan. Sorten är mycket blomvillig med sina purpurfärgade övre kronblad och nedre blekrosa. Den har ett vackert kompakt växtsätt med mängder av blommor. Förädlaren heter Taylor 1981.

Jer´Rey
Jer´Rey

Även denna blomvilliga änglapelargonen är svår att vara utan med sina mörkt purpurfärgade kronblad med blekta kanter och små djupt skurna djupgröna blad. Den växer långsammare men är även den kompakt i växtsättet. Förädlaren heter Jay Kapac från USA.

Mormor Alma

Nu blommar vår Mormor Alma! Denna köpte vi i våras och visst är den speciell? Den har halvdubbla, stora rosaröda blommor och är en storväxt sort. Här kommer lite historia som är trevligt att känna till om man som vi är ägare till en Mormor Alma.

Alma hade med sig sorten från Hållnäs i början av 1900-talet. Sorten har sedan förts vidare under namnet "Okänd från Roslagen" men är numera namngiven av Almas dotterdotter, Solveig Morell, Österbybruk. Solveig har haft sorten i sin närhet sedan barnsben. Ursprungsnamnet är okänt.

Trudie
Trudie
Även Trudie är en nykommling hos oss. Trudie är en miniatyrpelargon. Vi tycker blommans färg är så fin till bladens färg. Blommorna är enkla ljusrosa med smala kronblad och med olivgröna blad som har en mörk zon. Förädlaren är Frank Parret före 1968.

Pink Happy Thought.
Pink Happy Thought är så speciell med sina otroligt fina blad som är gula & gröna med vit fjärilsmarkering och med enkla rosa blommor. Det är en sport av "Happy Thought". Framtagen av Southern California Geraniums Garden, 1954.

Elnaryds Miranda
Sist men inte minst ser ni här en riktig gräddbakelse till blomma som vi faktiskt tycker Elnaryds Miranda är med sina vackert dubbla rosa blommor.



2 kommentarer:

  1. Underbart vackra! Jag håller som bäst på att odla upp min allra första stickling :-) Det är en Happy Thourght

    SvaraRadera
  2. Tack! Åh, vad kul att du börjar ta sticklingar. Det är himla roligt och givande. Önskar dig lycka till!

    Soliga & varma hälsningar från

    Familjen Olsson
    Pelargonernas Rike

    SvaraRadera