söndag 30 juni 2013

Inspiration från Österlen

Vi har varit i vackra Österlen och trots det dåliga vädret i Skåne har solen lyst på oss då vi varit både i Ystad och Simrishamn. Här visar vi lite bilder därifrån.

Toscana krukor
 Ovanstående bilder är tagna vid en blomsteraffär vi inte minns namnet på men den ligger nere vid hamnen i Simrishamn och vi tyckte just deras krukor från Toscana var så fina. Dessa lerkrukor hade passat perfekt för våra pelargoner men vi tyckte priset var lite för mycket så det blev inget inhandlat. En familjemedlem har nyligen varit i Toscana och det var lite synd vi inte visste detta då, för då hade vi låtit vederbörnade hålla utkik efter dessa eller något liknande.

 Inne i blomsterbutiken fann vi andra krukor och S i familen har dessa sorters krukor på sin önskelista.





Solen strålade i Simrishamn och vid lunch var det fullsatt på alla uteserveringar. Bilden är dock tagen strax efter kl 10.00.


Nu har vi kommit till något vi har för oss hette Apotekarens trädgård i Simrishamn som bara måste besökas. Rosor i mängder, pelargoner och medelhavsväxter blandat med möbler inspirerat från medelhavsländer m.m. samt inne på nästa gård en underbar pittoresk innergård där fika serverades. Helt klart infann sig en medelhavskänsla.




Dessa fina rosor hade passat utmärkt hemma hos oss. Men det var mycket som hade passat hemma hos oss :-)


Pelargon i fin kruka






Innergården

Vackert med pelargon

Skyltfönstret


Ännu ett fint stilleben i Simrishamn. En promenad i Simrishamn en vacker sommardag är helt fantastiskt.


Nu är vi på besök i Makalösa trädgårdar. Vacker trappa som vi gärna hade ägt, dock så blåser nog pelargonerna ner hemma hos oss.

 
Ännu en bild från Makalösa trädgården och vi kunde inte låta bli att fotografera den vita Afrika vit lilja som är en favorit i vår egen trädgård.

 

Överallt i vackra Simrishamn såg man mängder av pelargoner och rosor m.m. och på vägen hem slank vi inom konstnären Gunilla Mann och det blev en fin affisch över Turning tourso m.m. som vi köpte med oss hem.

Har ni vägana förbi Simrishamn ta er tid en dag och gå och strosa och njut av allt vackert.

I övrigt kan sägas att där vi bor i Skåne har det inte varit lika fint väder som på Österlen och nu vill våra pelargoner ha sol!

 

1 kommentar:

  1. Mannen och jag brukar besöka Simrishamn minst en gång per år, håller med om att det är en trevlig stad och Apotekarns medelhavsträdgård kan man besöka många gånger, ibland blir det ett växtinköp också.
    Iréne

    SvaraRadera