tisdag 15 juli 2014

Tant Hanna

Här visar vi våran söta Tant Hanna. Tant Hanna har dubbla ljusrosa blommor med ljust bladverk. Den är båda kompakt & rikblommande. Döpt efter sin första ägare, Hanna Rosendal, född i början på 1900-talet i Karpalund utanför Kristianstad i Skåne. Blomman har varit minst sedan 1940-talet i hennes ägo.
Roligt med lite historia, vilket kulturarv!


Familjen Olsson önskar er en härlig vecka

4 kommentarer:

  1. Jag har en pelargon efter min mormor som dog 1970 när jag var elva år. Mormor älskade pelargoner. På många av de fotografier som jag har av henne så kan man också se pelargoner i bakgrunden.

    Jag trodde länge att den pelargon som sparades efter mormor var just Tant Hanna. Mormor bodde i en liten ort några mil norr om Kristianstad men mon moster bodde i närheten av Karpalund.

    Numera vet jag att mormors pelargon inte är identisk med Tant Hanna utan något helt annat, men Tant Hanna har ändå blivit en favorit! Det är en fantastisk pelargonsort på alla sätt och vis och jag tycker att era bilder verkligen gör den rättvisa.

    SvaraRadera
  2. Hej Anna,
    Tack för komplimangen för bilderna! Har du fått klarhet i vilken pelargon din mormor hade? Så otroligt roligt att du behållit denna efter sin mormor. Ett minne för livet!

    SvaraRadera