söndag 16 mars 2014

Pelagonfrö

Idag ska det planteras fler pelargonfrö. Tittar ni noga i glaset så ser ni att de flesta redan börjar gro redan i vattnet. Nu ska de planteras i Emmaljunga så & kaktusjord som vi av egen erfarenhet tycker är absolut den bästa såjorden. Den kan vara svår att få tag på i 50 liters men på Flyinge Plantskola har vi funnit den i den stora storleken det sista året och vi hoppas de fortsätter att köpa in den.


Pelargoner är familjens stora intresse men vi gillar också många andra sorters växter som tex. pioner, rosor, Afrikas blå lilja och av den sistnämnda har vi lyckats få tag på en ovanlig sort med blad som är både ljusgröna och mörkgröna. Nu får ni också se en bild av en inomhusväxt som vi fått av en rysk vän och som ska heta Rysk begonia men tydligen kallas för den Skäggige mannen detta kanske för de håriga stammarna. Just nu har den precis fått en blomma som snart slår ut.
Rysk begonia


I Skåne kom våren av sig lite men för oss gör det inte så mycket då vi har en envis förkylning som har upptagit våra krafter. Men vi hoppas den återkommer snart :-)

Ha en härlig söndag,
Hälsar Familjen Olsson
Pelargonernas Rike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar