söndag 9 mars 2014

Malmömässan i helgen

I helgen var vi på Malmömässan. Härligt med ny inspiration och underbart trevliga trädgårdsintresserade människor. Tyvärr fann vi inte Majas cottage som vi hade sett fram emot att besöka, kanske de hade fått förhinder för på deras plats var det en annan utställare. Favoritbröd från Röstånga Mölla inhandlades. Det verkligen kändes att våren är på gång och att alla var i startgropen. Det vi hade önskat var att delen med själva trädgård skulle vara större med fler utställare men de som var där var verkligen trevliga att besöka.
Här kommer lte bilder därifrån. Vi hade tagit många fler men av någon anledning blev många suddiga.
Först ut är naturligtvis montern Svenska Pelargonsällskapet som hade många sticklingar att skåda. Titta gärna lite extra på väggen. Tyget som var uppsatt var av ett mönster från pelargoner. Mycket fint, hade passat fint här hemma.....
Svenska Pelargonsällskapets monter
En annan utställare, minns dock inte riktigt vems

Lite nya trender










Underbart växthus
Lökar i mängder
Flyinge Planshops utställning






Även vädret har visat sig från sin bästa sida i Skåne i helgen. Idag var det premiär för kaffe ute i solskenet men innan dess satte vi lite pelargonfröer i såjord trots en del förkylningar och hosta som vi drabbats av i familjen.

Vårhälsningar
Från
Familjen Olsson
Pelargonernas Rike

2 kommentarer:

  1. Härliga bilder från mässan! Vi njöt av att jobba utomhus här hemma och kom aldrig iväg till mässan. Hade varit roligt med lite sticklinginköp och trädgårdsinspiration, men det kommer alltid fler tillfällen.

    Jag sådde pelargonfröer och placerade sådderna i ett gammalt akvarium som jag fått. Akvariet står direkt på golvet för att ta tillvara golvvärmen. Det har grott på rekordtid, håller tummarna att också ni får framgång med era sådder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja man får verkligen passa på i detta underbara väder vi har. Det är trevligt med inomhusmässor när det är sämre väder men när det är fint väder finns det så många fler tillfällen vid olika trädgårdsmarknader att se fram emot. Så smart av dig att placera akvariet på golvet och få hjälp av golvvärmen. Bra tips till alla som har golvvärme.

      Radera