måndag 16 september 2013

Småkrukor i plast

Vi borde veta bättre men har glömt att köpa på oss ett lager av de små plastkrukorna som alla butiker oftast har på våren men som kan vara svårt att få tag på så här års. De krukor jag menar är ca 5x5x6 cm och på hösten brukar vi plantera sticklingar i dem.
För er som också är på jakt efter dessa kan vi tipsa om ÖSBAB, där fann vi krukor även vid denna årstid. Vi hade önskat större förpackningar med fler i och en bättre kvalité på de små krukorna dvs i lite hårdare plast så man kunde återanvända dem utan att de gick sönder när man rengör dem, men enligt butiksinnehavaren fanns inte det, han hade försökt få tag på andra men ej lyckats.

Hur som helst nu har vi laddat upp med både jord och krukor :-)


2 kommentarer:

  1. Hej!

    På ÖSPAB kan man hitta det mesta. För en massa år sedan köpte jag en slags nätkrukor där, tror att de egentligen var till för förökning av vattenväxter. Perfekta för rotning av sticklingar, lätt att hålla fuktigt men torkar snabbt upp om man råkar vattna för mycket. Nu börjar förrådet av nätkrukor ta slut (en bidragande orsak är att alla mina cockrar älskat att leka med dessa krukor och de har knyckt av dom så fort de haft en chans). Till våren ska jag försöka få tag på en ny omgång.

    Här har rådjuren fått smak på pelargoner. De har ätit upp alla knoppar och späda blad på pelargonerna som stått ute. Är lite sur eftersom de var några jag inte sett blomma tidigare ;-( Nu bärs pelargonerna in varje kväll men snart är det dags att flytta in dom för gott för i år.

    Vilka pelargoner tycker ni kan vara lämpliga att ha i fönstret året om? Eftersom jag bor i ett gammalt hus har vi det ganska svalt och luften blir heller aldrig så torr som i ett modernt hus. En del pelargoner får stå kvar i öst- och söderfönstren. Där brukar Tornedalen, Sörbygården och Drottning Viktorias Vilohem blomma mitt i vintern. I år ska jag testa med en planta av min grannes gamla vita sort, den tycks ju växa och blomma hysteriskt så fort den kommer i jord.

    Ha det bra!

    //Anna






    SvaraRadera
  2. Hej!

    Det där med nätkrukor låter intressant, skulle gärna vilja se sådana. En fråga är bara om jorden inte ramlar igenom? Hur stora är de, vet du det? Vi vill inte ha större än ca 5x5x6 cm.

    Vi har också rådjur utanför vår tomt på ängen men de har aldrig kommit in i trädgården, kanske beroende på att vi har häck. Att rådjuren tog sig så nära husen och åt av ens pelargoner visste vi inte. Rådjur är fina men de får inte röra ens pelargoner, då skulla man bli sur.

    Det där med vilka sorter som trivs inomhus vintertid får man nog prova sig fram med men vår erfarenhet är att äldre klarar sig bättre men kan bli rangliga som tex. Augusta som gärna tappar bladen nertill. Våra vilda, P.mutans och tongaense trivs utmärkt inomhus så även Torento (coca-cola pelargonen). Har en väninna boende i ett gammalt gatuhus i Lund och de enda pelargoner som trivs hos henne på vintern är alla rosenknoppspelargoner. Vår nya för säsongen som heter Steffens Lina trivdes inte utomhus så vi tog in henne och just nu är hon jättefin, ska bli kul och se hur hon trivs över vintern.

    Hösthälsningar
    från
    Familjen Olsson
    Pelargonernas Rike

    SvaraRadera