tisdag 24 september 2013

Kallt väder utlovas

Under en längre period har vi nu beskurit våra pelargoner och i helgen blev vi färdiga med samtliga. Vi har också tagit sticklingar och rensat bort vissna blad och kollat efter ohyra. Nu när de utlovat kallare väder och att även vi i Skåne eventuellt skulle få frost så fick samtliga pelargoner komma in. Vårt garage är nu överfullt med pelargoner och givetvis hoppas vi att så många som möjligt överlever övervintringen. Några pelargoner står vackert och blommor i köksfönsterna, bland annat Hilma Från Hovdala och Malins Pärla som stormtrivs inomhus just nu.

Här nedan kommer lite foton tagna innan vinterförvaringen.
Avenida Mosaic Red
Avenida Mosaic Red
Avenida Mosaic Red har enorma äggskalsfärgade blomklasar som är väldigt vackra.
Röd Rosenknopp
Så här såg vår Röda Rosenknopp ut innan vi beskar den. Den har ett väldigt vackert växtsätt och förgrenar sig fint.
Dronning Ingrid
Dronning Ingrid
Vackra Dronning Ingrid får tala för sig själv.
Tant Anny

Tant Anny
Och sist men inte minst våran lilla Tant Anny som vi äntligen lyckades få tag på denna säsong och som vi ser fram emot ska växa till nästa säsong.

Nu tar Pelargonernas Rikes blogg lite vintervila tillsammans med alla pellisar i garaget. Men titta gärna in lite då och då för att se om vi kikar in bland våra pellisar i garaget eller så. Hoppas ni alla därute har det bra och hoppas era pelargoner nu får en välförtjänt vintervila efter denna fantastiska sommar vi har fått uppleva.

Vi är väldigt nöjda men vår pelargonsäsong, vi har träffat så mycket trevligt folk och även här på bloggen är det roligt att prata med er och höra hur era blommor har det. Vi kan konstatera att vi har inhandlat lite många nya pellisar med tanke på vinterförvaringen men å andra sidan vad gör väl det. Blommorna och våran samling är vårt gemensamma intresse och vår stora glädje och hobby och det finns faktiskt betydligt dyrare hobbies.

Samtidigt som vi egentligen inte ska ha fler pelargoner just nu så kan vi konstatera att det faktiskt finns några vi inte har fått tag på än......... men det får vi väl fundera på i höst :-)))

Ha en underar höst men glöm inte titta till era pelargoner och vattna inte ihjäl dem.

Hösthälsningar från 
Familjen Olsson
Pelargoneras Rike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar