tisdag 3 juni 2014

Efter sol kommer regn

Nu har vi verkligen haft underbart fint väder i Skåne under ganska lång tid men idag kom då äntligen regnet som visserligen var välbehövligt och säkert efterlängtat av alla pollenallergiker. Vi har besökt en del trädgårdsmarknader och som tur är har det varit fint väder. Malmö Garden Show var verkligen en höjdare. Man möter så trevliga personer. Vi fick också prata lite med John Taylor som var mycket längre i verkligheten än vad vi trodde och en väldigt sympatisk och trevlig person. Det speciella med Malmö är att eftersom det är gratis inträde så kommer människor i alla åldrar och det är trevligt tycker vi.

Vi har haft en del att stå i på senaste tiden som t.ex konfirmation och andra trevligheter. Nu har det just nu avklarats en bal med sonen i familjen och det var en höjdare att se alla så finklädda och vackra. Nu väntar förberedelser inför en student som vi alla ser fram emot och då har det återigen lovats fint väder. Vi har inte hunnit fotografera våra egna pelargoner så mycket men idag tog vi några foto på de som vi har inomhus för tillfället som ni ser här nedan.

Sommaren nalkas och redan nu har vi bokat in en del andra arrangemang som vi tycker är ett måste att besöka. Hittills har vi bokat in Hovdala Slott där Svenska Pelargonsällskapet medverkar den 5/7 samt den 6/7, Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero den 29/8 och 30/8 , Hösträdgårdsfesten i Ängelholm den 7/9 och kanske blir det också Landskrona Trädgårdsgille med växtmarknad lördagen den 16/8. Alla dessa trädgårdsarrangemang är trevliga att besöka och de är alla lite olika vilket vi tycker om.
Däremellan ska vi njuta av sommaren och våra pelargoner och vår övriga trädgård.

Ha en fortsatt trevlig vecka och hoppas ni njuter av pelargoner, växtlighet och den svenska underbara sommaren.

Hälsar Familjen Olsson
Pelargonernas Rike

Nedan ser ni vår p.tongaense som sträcker sig mot ljuset.


Även Farmor blommar så fint i vårat köksfönster

Farmor

Så har vi en ljuvlig skönhet som heter Grevinnan och är helt underbar.
Grevinnan

Grevinnan

Grevinnan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar