onsdag 20 maj 2015

Trädgårdsmässor m.m

Vi hade en trevlig men kylig dag på trädgårdsmässan i Margretetorp i helgen men tyvärr var Svenska Pelargonsällskapets monter inte så lätt att hitta (bakom huset). Det visade sig att många inte hittade dit. Det låg liksom lite avsides och för sig själv och inte som förra året då det var placerat mer centralt. Vi hade nog önskat oss ännu mer trädgårdsutställare med mer växter än vad det var och att allt samlats mer centralt och inte några bakom huset.

Här hemma har våra egna frösådder lyckats riktigt bra i år och det är vi glada för men för övrigt tycker vi det står lite stilla och det beror nog på att vi saknar värmen. Kommer värmen snart tror vi pelargonerna sätter fart men just nu står det still och det händer inte så mycket. Nu vill vi ha värme & sol!

En av våra absoluta favoriter när det gäller trädgårdsmässor är Malmö Garden Show. Har man ännu inte varit där så är det ett måste om man har detta intresse. En eloge för Malmö stad är att det är gratis inträde för alla! Detta innebär ganska mycket då ALLA ung som gammal har råd att besöka detta trevliga engagemang och det märks verkligen att det är stor spridning på åldrarna och det är så mycket trevligare då ALLA kan delta. Vi har också varit mycket nöjda med utbudet av utställare. Massor att njuta av och inspireras av och glada människor överallt (det är ju trädgårdsmänniskor)

Så nu ser vi fram emot Malmö Garden Show som är fredag-söndag den 29/5, 30/5 & 31/5. Klockan 10-16. Hoppas bara på bra väder så man kan njuta av en fika i Slottsträdgården också.

Familjen Olsson, Pelargonernas Rike,  önskar alla en fortsatt fin vecka med förhoppning om att solen visar sig lite mer :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar